Borbár, borbolt, étterem, találkozóhely – a Városmajor kedvenc gasztro szpotja régi-új funkciókkal bővül 2015-ben, ugyanis a Fióka BorBár Wines csapata összefogott a KisBécs borszaküzlet- és kereskedéssel. A KisBécs volt az a bolt, ami Gombolai Attila tulajdonos vezetésével 10 éve kezdett el nagy gonddal válogatott közép-európai borokat forgalmazni, kiemelten olyan osztrák borokat, amiket akkoriban főleg nem lehetett máshol elérni Budán. Most ők válogatják össze a borokat a Fióka borlapjára és polcaira, de ami még jobb hír, hogy pop-up kóstolókkal is készülnek az idei évben.
A Fióka és a KisBécs kapcsolata nem most kezdődött, sok-sok szuper hangulatú közös kóstolót tartottak már a Fióka kertjében a szabad ég alatt, vagy épp a télikertben. A tavalyi évben a KisBécs megkeresése pont kapóra jött a városmajori Fiókának, akik már egy ideje gondolkodtak azon, hogy felélesszék az étterem borbár múltját – egyre többen költöznek ugyanis a környékre, akik vágynak a nagy és izgalmas borválasztékra. 2025 tehát már a kollaborációval indult: a KisBécs által válogatott közép-európai szortiment pedig nem csak az itallapon, hanem a polcokon is megtalálható – érdemes a Fiókára ezentúl borboltként is gondolni tehát. A borlap megújulása az étlapot is „magával rántja”, a konyha is igazodni fog az új felálláshoz és esznek kifejezetten közép-európai small plate fogások is, ahogy haladunk előre az évben.
A borbár pedig új lendülettel indul útnak, ennek részeként az első félévben 5 pop-up kóstoló eseménnyel készülnek:
• Február 5. Buborék, pezsgő, secco, petnat, verjus
• Március 12. seprő minimál hordó, telt fehérek – könnyű vörösek
• Április 9. Grüner veltiner, riesling pezsgő, csendes bor, évjáratok
• Május 7. Sauvignon blanc, illatos fajták, könnyű vörösek
• Június 11. Wachau – Kamptal – Kremstal a világhírű trió